Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Ledarpraktikan är ett organisationsoberoende utvecklingskoncept som används av diplomerade Ledarpraktiker inom rådgivningsorganisationer och rådgivningsföretag över hela Sverige. I konceptet ingår boken Ledarpraktikan, en praktisk handbok som ligger till grund för den utbildning och det utvecklingskoncept som också ingår.

Boken Ledarpraktikan är en praktisk ledarskapsbok som hjälper dig att leda dig själv, dina medarbetare och din verksamhet. Boken ger dig användbara verktyg och kortfattade förklaringar till människors sätt att tänka, kommunicera och agera.

 

Ledarpraktikan är basen i det utvecklingskoncept som hjälper dig att leda. Tillsammans med din coachande ledarpraktiker tar du dig steg för steg på vägen mot ett framgångsrikt ledarskap för dig själv, dina medarbetare och din verksamhet."Julen är här och lyser frid på jorden... och vi vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År 2022!

 

Vi har haft en spännande höst med många möten med er som vill satsa på nya möjligheter att utvecklas. Vi har fortfarande kvar digitala möjligheter till lärande men önskar att vi kan fortsätta att träffas i större utsträckning genom fysiska möten. Hör gärna av er så planerar vi tillsammans.


Fysiska träffar i Ledarpraktikan hösten 2021!

Vi startade upp ett antal nya Ledarpraktikan kurser under hösten: 

- Tiraholms Fisk vid Bolmen  30/9-1/10 (grupp Halland)

- Ronnums Hotell, utanför Vänersborg 5-6/10 (grupp västra Götaland)

- Stufvenäs gästgiveri utanför Kalmar 20-21/10 (grupp Kalmar)

- Lugna landet vid Sommen 10-11/11 (Östergötland/norra Småland) 


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 

Inspiration från 

Ledarpraktikan träff 2 på Wallby Säteri, 7-8 dec. 

 

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Ledarpraktikan Häst är grunden i utbildningsprogrammet Hållbar Travsport!


Under 2020 gjordes en separat satsning för travtränare. Projektet Hållbar Travsport, ett samarbetsprojekt mellan Svensk Travsport och Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Syftet med projektet var att titta på arbetsmiljö och organisation hos travtränare för att kunna skapa goda förutsättningar för arbetet med och inom travsporten.

Resultatet blev mycket positivt, både hemma på gården och på tävlingsbanan där deltagarna aktivt fick arbeta både med sig själva, teamet och hela organisationen.

 

För er som är intresserade finns artikel från Svensk Travsport. (Kontaktperson Ledarpraktikan Åsa-Lina Nordlund)

 

Många förbättringar efter utbildning och coachning (travsport.se) 

 

 

Ledarpraktikan Häst


Dags för en ny omgång med kursen Ledarpraktikan HÄST. Utbildningen vänder sig till dig med ledande roll inom hästnäringen och genomförs på uppdrag av Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS enligt konceptet Ledarpraktikan. Den är uppbyggd i tre delar – Konsten att leda mig själv, Konsten att leda mina medarbetare och Konsten att leda min verksamhet. Ledarpraktikan med specialinriktning Häst har körts sedan 2018, med totalt cirka 60 deltagare. En mycket uppskattad ledarskapsutbildning som lyfter de olika delarna i ledarskapet på ett pedagogiskt och väl anpassat sätt för chefer inom hästverksamheter. Konceptet har tidigare använts under flera år inom lantbruket.

 

Ledarpraktikan – Hästsportens Folkhögskola (hastsportensfolkhogskola.se)

 

 

Digitala möjligheter:

 

Digital inspirationsträff

 

- Digitala inspirationsträffar annonseras löpande här. Du anmäler dig ovan ANMÄL INTRESSE och erhåller ett mail med länk till mötet.

 

Digital Ledarpraktikan

 

- Ledarpraktikan är ett nationellt utvecklingskoncept som vänder sig till dig som driver egen verksamhet, eller är anställd och har en ledande befattning. Ledarpraktikanutbildningen baseras på boken ”Ledarpraktikan”. Teori och praktik varvas under kursen där erfarenhetsutbyte och att jobba med sig själv är i fokus.

Anmälan ovan på ANMÄL INTRESSE 

 

 

Bok


Ledarpraktikan är en praktisk ledarskapsbok baserad på forskning och beprövad erfarenhet som hjälper dig att leda dig själv, dina medarbetare och din verksamhet.Beställ böckerUtbildning


Ledarpraktikan är basen i det utvecklingskoncept som hjälper dig att leda. Tillsammans med din coachande ledarpraktiker tar du dig steg för steg på vägen mot ett framgångsrikt ledarskap för dig själv, dina medarbetare och din verksamhet.


Anmäl intresse

Ledarpraktiker

 

Diplomerade ledarpraktiker finns i rådgivningsorganisationerna runt om i landet. Kontakta din Ledarpraktiker direkt eller kontakta oss via kontaktformuläret eller e-post för att nå din närmaste Ledarpraktiker.


Kontakt med Ledarpraktier


Koncept

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Sara Johnson

Agronom, Diplomerad coach Ledarpraktikan och Lean Lantbruk. Driver grön affärsutveckling och rådgivningen HIR arbetsgivare vid HIR Skåne. Har senare år arbetat mycket med kompetens­försörjningsfrågor inom gröna näringarna, bl a genom projektet ”grön arbetsförmedling” samt drivit Kompetensrådet för Skåne. Fokusområden: Lean, ledarskap, affärsutveckling, processledning och projektledning.

 

Sara Johnson

HIR Skåne AB/Hushållningssällskapet Skåne

Borgeby Slottsväg 11, 237 91 Bjärred

Telefon 010 4762254, 0708 161007


sara.johnson@hushallningssallskapet.se

www.hirskane.se

 

 

Bildbeskrivning

Katarina Steen

Agronom, Diplomerad coach Ledarpraktikan och Lean Lantbruk som brinner för att se företagare lyckas! Det är de bästa dagarna på jobbet när de jag jobbar med firar sina framgångar! Arbetseffektivitet är intressant, vad vi skapar för värde av tiden.
Fokusområden: Lean, Ledarskap och Utveckling av Företag och Människor

 

Kontaktuppgifter:

Katarina Steen, Växa Sverige

Skögleryd 1

574 55 Kvillsfors

076-1090797

 

katarina.steen@vxa.se

 

 

Åsa-Lina Nordlund

Agronom, Diplomerad coach Ledarpraktikan och Lean Lantbruk. Utbildningsansvarig Ledarpraktikan Häst. Utvecklingspartner, nationella utvecklings­koncept Gröna Näringar, specialisering Hästnäringen. Utbildning, processledning och coachning till individer, team, verksamheter/­organisationer. Brinner för att långsiktigt arbeta med att skapa hållbara, attraktiva och säkra verksamheter där människan sätts i fokus!
Fokusområden: Lean, Arbetsmiljö och Ledarskap med fördjupning Självledarskap och Emotionell Intelligens.

 

Kontaktuppgifter:

Nordlunds Utveckling AB

Svenshult Sörgården 2
333 93 Skeppshult

070–8250716


asalina@nutveckling.se


 

 

Inga-Lill Bergfors

Agronom, Diplomerad coach Ledarpraktikan och Lean Lantbruk. Ekonomi- och företagsrådgivare. Arbetar med rådgivning inom ekonomistyrning och produktionsekonomi för lantbruksföretagare, samt ledarskap och strategisk ledning av lantbruksföretag. Fokusområden: Lean, ledarskap med fördjupning inom självledarskap och coachande ledarskap, samt företagsekonomi och finansiering.

 

Inga-Lill Bergfors

Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge

Flottiljvägen 18, 392 41 Kalmar

Telefon 0709-458728


Inga-lill.bergfors@hush.se